afslanken


Hier dan het zoveelste verhaal over slank worden. Het gaat hier in deze site over gezondheid en overgewicht is slecht voor uw gezondheid. Wat hier zo meteen volgt is een manier van eten die zo is samengesteld dat de samenstelling van de maaltijden meer calorieën afbreekt dan dat de maaltijd aan energie bevat. Men noemt dit dan ook een katabolisch, een weefselafbrekend dieet. Men hoeft hierbij dus geen honger te lijden, want het gaat om de samenstelling en niet helemaal om de hoeveelheid. U hoeft zich geen zorgen te maken over vitaminen, mineralen en eiwitten, u zult voldoende van alles binnen krijgen en u zult zich ook nog iedere dag beter gaan voelen.

Het ontbijt is eenvoudig en iedere dag hetzelfde, dus simpel.

sinaasappel
peer of appel
een halve beker melk of karnemelk
een kopje (het liefst) groene thee.

Voor de lunch en het diner krijgt u een tabel en zo kunt iedere dag, zolang als u wilt, zelf uw gevarieerde maaltijd samenstellen. De tabellen strekken zich uit over zeven dagen, maar natuurlijk kunt u door herhaling dit regime veel langer volgen. De samenstelling is gebaseerd op een lacto-vegetarische voeding

de tabel voor de lunch:

maandag

6,7,8
10,11
9,12
2,4

dinsdag

6,8
16,18,19
7,10,11
1,2,4

woensdag

6,8
18,19
3,4,5

donderdag

6,7,8
9,10
10,12
1,2,4

vrijdag

6,7
11
9,12
9,11
1,2

zaterdag

1,2,4
10,12
11,12
3,4,5

zondag

6,7,8
10,12
9,11
13,16
17
3,5

de tabel voor het diner:

maandag

7,8
13,14,15
10,12
1,2,4

dinsdag

6,8
13,14
10,12
11,12
3,5

woensdag

6,7,8
16,19
10,11
9,12
3,5
4

donderdag

6,7
9,11,12
15,17
3,5
4

vrijdag

6,7
9,11
13,14
10,12
1,4,5

zaterdag

6,8
9,11
15,16
1,4

zondag

18,19
10,12
1,2,4

Het is nu de bedoeling dat u vervolgens één produkt kiest uit elk horizontaal rijtje cijfers van één van de tabellen van een bepaalde dag, corresponderend met de nummering van produkten die hieronder volgen. Op het eind zal ik een voorbeeld menu samenstellen.

1

meloen
watermeloen

2

citroen
grapefruit
mandarijn
rabarber
sinaasappel

3

aalbessen
aardbeien
bosbessen
bramen
frambozen
zwarte bessen

4

abrikozen
ananas
appel
peer
perziken

5

druiven
gedr. pruimen
pruimen
kruisbessen
kersen

6

komkommer
witte kool
radijs
rammenas
bleekselderij
selderijknol

7

bieten
groene paprika
tomaat

8

andijvie
witlof
sla
peterselie
veldsla

9

doperwten
paprika
peulen
rammenas
snijbonen
sperziebonen

10

artisjokken
biet
boerenkool
knolselderij
spinazie
wortelen

11

aardappelen
aubergines
bloemkool
koolraap
raapstelen
stoofprei
tomaten
uien
wortelen

12

andijvie
asperges
champignons
komkommer
postelijn
rode kool
selderij
spitskool
spruiten
stoofsla
zuurkool

13

tahoe
avocado
tempeh
magere kwark
karnemelk
magere melk
magere yoghurt
quorn
seitan

14

tahoe
avocado
tempeh
magere kwark
karnemelk
magere melk
magere yoghurt
quorn
seitan

15

tahoe
avocado
tempeh
magere kwark
karnemelk
magere melk
magere yoghurt
quorn
seitan

16

tahoe
avocado
tempeh
magere kwark
karnemelk
magere melk
magere yoghurt
quorn
seitan

17

tahoe
avocado
tempeh
magere kwark
karnemelk
magere melk
magere yoghurt
quorn
seitan

18

bruine bonen
capucijners
erwten
witte bonen
linzen

19

jonge kaas
eieren
smeerkaas

 

Het is woensdag vandaag en u wilt dineren:

U heeft dus de keus uit zes verschillende horizontale cijferrijtjes.
U kiest een produkt uit nummer 6,7,8, dus bijvoorbeeld tomaten.
U kiest vervolgens een produkt uit nummer 16 en 19, bijvoorbeeld een stuk tahoe
Dan kiest u iets uit nummer 10 en 11, bijvoorbeeld boerenkool.
Vervolgens nummer 9 en 12 en u kiest sperzieboontjes.
Dan kiest u uit nummer 3 en 5 de druiven uit.
En als toegift op deze dag mag u nog een stuk fruit uit nummer 4, bijvoorbeeld een appel.

U zet een bord neer en schikt daar vervolgens uw voeding op van die dag. Tomaatjes leuk gesneden, daarnaast een stukje tahoe. De boerenkool kunt u misschien koken en daar mag u ook een flinke portie van en legt dat ook op uw bord. Dan komen de gekookte sperzieboontjes er nog bij. Als toetje en als toegift die dag heeft u nog de druiven en de appel.

Begrijp goed, u mag geen eten overslaan, maar u moet eten wat er op het menu staat, want de combinatie van dit voedsel doet immers al het werk voor u. Langzaam eten en goed kauwen is hierbij nog een goed advies.
U gebruikt meer energie als dat de voeding bevat, terwijl u toch uw essentiële voedingsstoffen binnen krijgt.
Van de meeste dingen kunt u zoveel eten als u lust. Het spreekt voor zich dat als er bijvoorbeeld bruine bonen op het menu staan dat u zich niet te buiten gaat hieraan. Gewoon een kleine portie op uw bord erbij garneren. Zo ook als er melk of karnemelk staat, u neemt dan een bekertje melk of karnemelk. Evenals bij de produkten die wat meer koolhydraten bevatten, maar wel op de lijst staan, zoals aardappelen, doperwten, gedroogde pruimen, sperziebonen en alles uit de rubrieken nr 13 t/m 17 is matigheid geboden.

Bij het langduriger gebruik van dit voedingsregime is het aan te raden nog een kleine wijziging aan te brengen. Men kan dan bijvoorbeeld door de salades wat biogarde yoghurt roeren om alles nog wat lekkerder te maken. Door een geraspte wortelsalade roert men wat biogarde met rozijntjes en niet meer dan een eetlepel koudgeperste tarwekiemolie. De tarwekiemolie bevat veel vitamine E. Een weinig olie zal er ook voor zorgen dat bepaalde vitamines beter worden opgenomen. Zo kan men veel dingen ook wat pittiger maken met fijn gesneden rauwe knoflookstukjes. Dit kan men ook met ui of andere tuinkruiden doen. Omdat het een koolhydraat beperkt dieet is, is het heel goed om biergist aan het menu toe te voegen. Dit is gemakkelijk verkrijgbaar en een bijzonder product met veel essentiële voedingsstoffen, o.a. de B-vitamines. In het begin zal het afvallen hiermee snel gaan, maar langzamerhand zal men toch regelmatig blijven afvallen. Met verstand en beleid zal men dus zelf hier een weg in vinden. Men zal met dit dieet nog weinig hongergevoelens tussendoor hebben, waardoor het bijzonder goed is vol te houden. Veel water drinken is altijd erg goed en nog beter is het door ieder glas water een scheutje natuurlijk appelazijn toe te voegen. Het effect van dit regime is, dat men zich al snel steeds energieker zal gaan voelen, waardoor men vanzelf ook actiever wordt.

Smakelijk eten

HOME