antibiotica en bijwerkingen


Antibiotica zijn medicamenten die jarenlang zonder de juiste indicatie zijn voorgeschreven, vooral bij virale infecties, en zelfs bij bacteriŽle ziektes zijn antibiotica niet automatisch noodzakelijk. Natuurlijk zijn er ziektes waarbij een antibioticum noodzakelijk is. De patiŽnten klagen (als bijwerking) vaak over diarree omdat de darmflora volledig verstoord wordt. Ook klaagt men wel over maagpijn, algemeen gevoel van malaise, waardoor men minder actief wordt.

Het meest eenvoudige recept om de darmflora weer op te bouwen is het eten van yoghurt. Ik bedoel hiermee de natuurlijk gerijpte yoghurt, biogarde genaamd, die men zonder verdere toevoegingen, zoals suiker of vruchtensappen, moet gaan eten. Dergelijke natuurlijke yoghurt bestaat uit bacteriŽn, die de darmflora weer in evenwicht brengen.

Verder is het eten van knoflook een goed middel, omdat het de candida-mycose (ziekte veroorzaakt door schimmels en zwammen) bestrijdt in de darm, die meestal optreedt na een antibioticakuur. Door het eten van knoflook krijgt men in dit geval vaak een opgeblazen gevoel en/ůf last van winderigheid. Dit wijst er echter op dat de schimmels afsterven.

voor verdere informatie, lees hier