budwigpap


Dr. Johanna Budwig studeerde chemie en zij is van mening dat bij de kankerpatiënt de celademhaling verstoord is. Omdat meervoudig onverzadigde vetzuren de eigenschap hebben gemakkelijk zuurstof op te nemen kunnen ze de celademhaling stimuleren. Ook werkt de verbranding van vetten stimulerend op de verschillende lichaamsfuncties. Ook de juiste verhouding van olie en eiwit is van belang. Zij ontwikkelde het zgn. Budwigpapje dat men bijvoorbeeld dagelijks als ontbijt kan gebruiken.

Onderstaande pap moet met een theelepeltje worden gegeten.
Het dient behoorlijk met speeksel vermengd te worden doorgeslikt.

De pap wordt als volgt samengesteld:

125 gram magere kwark
1 dessertlepel lijnzaad
1 dessertlepel ongeraffineerde lijnolie
Naar smaak toevoegen:
honing
citroensap en/of sap van ander fruit.
Echter steeds het verse fruit van het seizoen.

Toelichting:

De kwark moet een neutrale kwark zijn, dus geen aardbeienkwark of iets dergelijks.
Geen smaakjes, die brengt u zelf aan.

Het lijnzaad dient u geleidelijk op te voeren tot 2 dessertlepels.
Indien de hele korrel te bezwaarlijk is, mag het gemalen worden, echter niet meer malen dan noodzakelijk is voor de benodigde pap.
De lijnolie moet koudgeperst en ongeraffineerd zijn. In die toestand is ze nl. het best.
De olie mag niet aan het licht worden blootgesteld (bruine fles).
Koel, maar niet in de koelkast bewaren.
Deze pap is bijzonder eiwitrijk.
Het vervangt vis, vlees, eieren, etc.
Verder alleen druiven gebruiken.

Budwig werkt stoelgang stimulerend, echter bij constipatie kan men het beste de gal stimuleren
Budwig is goed bij:
kanker (celademhalingstimulerend)
hart- en vaatziekten
hypoglycemie
reuma, reumatoïde artritis
astma, bronchitis
lever- en galziekten
hoofdpijn
multiple sclerose.

HOME