Misschien heeft u inmiddels al een heleboel gelezen over Frank op www.paradijsvogel.nl
Echter, hoe heeft Frank zelf alles verwoord en verbeeld in de loop van de tien jaren waarin hij drie hersenoperaties onderging, dertig keer bestraald werd en uiteindelijk 8 maanden lang niet meer kon lopen en nauwelijks kon praten.

Nu ik dit schrijf is het april 2003 en ruim twee jaar na Frank zijn derde hersenoperatie.
Frank heeft nu twee goede jaren achter de rug, waarin hij weer kan lopen en praten en in een rustig tempo kan leven.

Al die jaren ervoor had hij dagelijks vele zware epileptische aanvallen, waarbij hij als een plank plotseling achterover viel met alle gevolgen van dien. Ook dit is voor een groot deel opgelost omdat de chirurg een drain in zijn hoofd heeft gemaakt.

Frank zijn motoriek is altijd zeer slecht geweest, maar toch kon hij altijd nog een briefje schrijven aan iemand en ook heeft hij altijd zelf zijn gedichtjes met de hand geschreven. Nu, na de derde hersenoperatie is deze functie verloren gegaan. Frank krijgt geen zin meer op papier en schrijft alleen een herhaling van letters achter elkaar.

Toen Frank tien jaar was en opgenomen in de antroposofische kinderkliniek in Bilthoven is hij begonnen met schilderen en ook vond ik toen in zijn nachtkastje de eerste gedichtjes en verhaaltjes die hij schreef. Hij was toen tien jaar en in die periode werd zijn hersentumor (toen in die tijd een oligo-astrocytoom graad 3, ter grootte van een tennisbal in zijn hoofd) ontdekt. Vier jaar later was het voornamelijk een astrocytoom graad 4. De chirurg vertelde toen dat Frank zijn leven waarschijnlijk niet erg lang zou duren.

Frank is op 12 april 1981 in Eindhoven geboren om 6.18 uur. Frank is dus nu inmiddels 22 jaar.
Het is nu 12 jaar na zijn eerste operatie en Frank is volwassen geworden. Op de volgende bladzijden kunt u nu Franks eigen werk lezen en bekijken dat hij gedurende tien jaren lang heeft gemaakt.

En dan kunt u nu beginnen met het bekijken en lezen van Frank zijn levenswerk.

we gaan op weg


________________________________________________________________________________________________

terug   volgende
________________________________________________________________________________________________

HOME

________________________________________________________________________________________________