gelezen


gelezen


Zeehond redt hond uit water

Een zeehond heeft in de Britse kustplaats Middlesbrough een hond gered die in het water was gevallen, door de drenkeling met zijn neus op het droge te duwen. Volgens een medewerker van het zeehondenopvangcentrum in Scarborough hebben zeehonden een sterk ontwikkeld instinct om andere dieren te beschermen. (Metro, 21-6-2002)

Boeddha

Volgens de leer van Boeddha zijn mens en dier in hun diepste wezen gelijk. Als dat waar is moet de wederzijdse liefde tussen het kind en zijn ouders dezelfde zijn bij de dieren als bij de mensen en kan er, ook in dat opzicht, tussen beiden geen verschil bestaan. (Issa, oosters citatenboek, prisma 1305)

Albert Schweitzer

In alles herken je jezelf. Het kleine torretje dat dood op de weg ligt - het was een levend wezen, strijdend voor zijn bestaan, evenals jij, genietend van de zon, evenals jij, bekend met angst en pijn, evenals jij. En nu is het niet meer dan materie in verval - wat jij vroeg of laat ook zult zijn.

Søren Kierkegaard

Het leven kan alleen achterwaarts worden begrepen, maar moet voorwaarts worden geleefd.

Anneke, dank je wel voor deze ware spreuk van Kierkegaard.
Ik heb hem helemaal onderaan bij verhaal 1 en 2 geplaatst.
Een ware spreuk bij een waar verhaal !


berichtje uit een oude krant

Rottweilerteef, trouwste hond.
Rottweilerteefje Angie is in Italië geëerd met de jaarlijkse prijs voor hondentrouw omdat ze haar baasje uit een coma heeft gewekt. De Italiaanse televisie berichtte dat de 17-jarige eigenaar van de hond in juni 1998 in coma was geraakt na een ongeluk met zijn brommer. Zijn ouders probeerden alles om de jongen te wekken uit zijn coma, maar niets hielp. Ze kwamen op de gedachte het geblaf van Angie op een bandje op te nemen. Toen ze de cassette draaiden opende zoon Giorgio meteen zijn ogen. Weken later zei Georgio zijn eerste woorden toen hij Angie zag. Sindsdien zijn hond en baasje onafscheidelijk.

Albert Einstein:

Zuiver logisch denken kan ons niets vertellen over de wereld van de ervaringen. Alle kennis van de realiteit begint met de ervaring en eindigt met de ervaring. Voorstellingen van zaken, die alleen maar berusten op een logische gedachtengang, zijn geheel verstoken van realiteit.

Apen eten liever biologische bananen

De apen in de dierentuin van Kopenhagen laten gangbaar geteelde bananen en fruit onaangeroerd in hun hok liggen als ze ook biologische krijgen, ontdekte hun verzorger. De Deense dierentuin heeft een nieuw milieubeleid en voert sinds een jaar minimaal 10 % biologische produkten aan de dieren. "De tapirs en de chimpansees geven de voorkeur aan biologische bananen", aldus de dieretuineigenaar Niels Melchiorsen. "Als we de chimpansees biologische en gangbare bananen geven, kiezen ze sytematisch voor de biologische. Het andere verschil is dat ze gangbaar geteelde bananen eerst pellen. De biologische bananen eten ze met schil en al."

Bron: http://www.smaakmakend.nl/

Leeuwen redden ontvoerd meisje
Addis Abeba

Drie leeuwen hebben in het zuidwesten van Ethiopië een ontvoerd twaalfjarig meisje gered. De ontvoerders wilden haar uithuwelijken, maar werden door de leeuwen op de vlucht gejaagd. De roofdieren bewaakten haar een halve dag totdat agenten en verwanten haar vonden. "Ze lieten haar achter als een cadeautje en gingen terug naar het oerwoud", verklaarde politiesergeant Wondimu Wedajo gisteren. De huilbuien van het meisje hebben haar waarschijnlijk gered, meent deskundige Stuart Williams van het ministerie van Plattelandsontwikkeling. Het huilen van een meisje lijkt namelijk op het miauwen van een leeuwenjong. Daarom hebben de roofdieren haar volgens Williams niet opgegeten.

uit: dagblad de limburger / woensdag 22 06 2005

HOME