Dieet bij een acute leverontsteking (hepatitis)
Vruchtensappen met honing, verdund met mineraalwater, vooral grapefruitsap, sinaasappelsap, bessensap; schijfjes appel.
Rauwe groentensappen met wat citroensap, wortel en ramenas uitkauwen of als sap.
Later vetloze, fijngewreven rauwe groenten, aangemaakt met citroen en karnemelk, goed kauwen.
Honing: rijkelijk opgelost in sappen, thee e.d.
Graan als brij of pap en zonder vet gekookt. Een klein aantal korrels goed kauwen.
Eventueel knäckebrood. Vlokken van gerst, tarwe en haver.
Aardappelen: als puree, zonder melk en boter, later wat karnemelk.
Groenten: gestoomd, zonder boter. Geen gekookte kool en peulvruchten. Wél rauw (is zeer gunstig). Rauw sap (ook rauwe zuurkool).
Groentenbouillon: vetvrij en puur.
Kwark van taptemelk, yoghurt uit taptemelk.
Karnemelk naar wens.
Room: verboden
Olijfolie: verboden.
Sojaprodukten: toegestaan.
Dranken: kruidenthee zoals pepermunt, alsem, anti-gasvormende thee (o.a. anijs, venkel)
sloksgewijze. Niet meer dan 3 - 4 kopjes per dag. Mineraalwater om vruchten- en groentensappen
te verdunnen, sloksgewijze tot 2 glazen per dag.
Karnemelk en taptemelkyoghurt langzaam opvoeren.
Eieren: verboden.
In het algemeen verminderen: boter niet meer dan 20 tot 30 gram, room niet meer dan 10 tot 50 gram (indien vet is toegestaan), noten en notenprodukten, brood, hoogstens 2 sneetjes per dag (volkoren), gekookte melkspijzen, (liever karnemelk en yoghurt), witmeel, witte suiker, maar ook suiker in het algemeen (bruin), geen hardgekookte eieren en eieren zo wie zo met mate.
Geheel vermijden: alcohol, koffie, ook de cafeïnevrije (i.v.m. schadelijke stoffen), thee en cacao, verhitte vetten, gebakken spijzen, bladerdeeg, slagroom, vette en scherpe kaas, mayonaise, vette sauzen, harde eieren, vlees en vis, onrijp fruit, ijs en ijsgekoelde dranken.